login
paswoord
Login of paswoord vergeten?
Abonneer u!
 
 
 
Materials Engineering
Het potentieel van thermoplasten als alternatief voor metaal
Een recente marktstudie van SpecialChem weerspiegelt de hoge verwachtingen in thermoplasten als alternatief voor metaal in tal van sectoren en toepassingen.

Lees meer ...
Production Technology
Een alternatief voor chromering
Een nieuwe nikkel-wolfraamlegering aangebracht door elektrodepositie op de te beschermen stukken maakt het mogelijk eigenschappen te verkrijgen die beter zijn dan die behaald door klassiek chromeren. Tegelijk worden de daarmee samenhangende milieu- en gezondheidsproblemen vermeden.

Lees meer ...
Mechatronics
Onderstroomsensoren naar het voorbeeld van vissen
Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden sensoren, die een alternatief zouden kunnen zijn voor sonars. De uitvinding is (bio)geĆÆnspireerd op het zintuigsysteem van de blinde holenvissen.

Lees meer ...
Additive Manufacturing
Een volledig gebouw met behulp van prototypingtechnieken? Waarom niet?
De technieken en toepassingen op het vlak van additieve fabricage zijn talrijk, maar tot nu toe zijn die beperkt tot "kleine" voorwerpen. Pogingen beginnen evenwel concrete resultaten op te leveren, die het bouwen van volledige gebouwen in het vooruitzicht stellen.

Lees meer ...
Software & ICT
Nieuw business-model voor de maakindustrie
CNC Worknet introduceert in Nederland een nieuw business-model voor de maakindustrie. Een portal biedt klanten een eenvoudige, flexibele en betrouwbare manier voor het inkopen van mechanische componenten.

Lees meer ...
Technology coaching
Als u op zoek wilt gaan naar octrooien
Een nieuwe site biedt gratis instrumenten aan die bij het zoeken naar octrooien van pas kunnen komen.

Lees meer ...
 
 
 
 
Actuele artikels