Is deze mail niet goed leesbaar?17 september 2014

Smart Coating Application Lab komt naar u toe tijdens roadshows! - okt 2014
Maakt u al gebruik van coatings voor uw producten of in uw processen? Met coatings is veel meer mogelijk dan u misschien denkt! Om de mogelijkheden van coatings en oppervlaktebehandelingen dichter bij potentiële gebruikers te brengen, organiseert het Sirris Smart Coating Application Lab de komende twee jaar enkele 'roadshows', met daaraan gekoppeld telkens een live event rond innovatie met coatings in de praktijk.
Meer lezen ...
Agenda
23 sep 2014 Workshop rond lasserkwalificatie volgens ASME IX
25 & 26 sep 2014 Masterclass Toyota Kata
29 sep 2014 VVGT-studieavond - Fe-C-diagramma en enting van gietijzer
30 sep 2014 SaaS, made in Belgium: the conference
30 sep 2014 Intellectuele eigendom en zijn plaats in de bedrijfsstrategie
30 sep, 1 en 23 okt 2014 Masterclass 'Design for Additive Manufacturing'
30 sep & 1 okt 2014 Seminar en networking: Nieuwe industriële uitdagingen in oppervlaktebehandeling
6 tot 10 okt 2014 Week van de Miniaturisatie
9 okt 2014 Masterclass 'Quick Response Manufacturing: A competitive strategy for companies making low volume or custom products'
9 oct 2014 cEDM event - International cooperation with the Center for Electronics Design & Manufacturing
13 en 28 okt 2014 'NebuCom Legal Bootcamp' belicht juridische aspecten van cloud computing
15 okt 2014 Ontdek machinenauwkeurigheid in de praktijk!
16 okt 2014 Alles wat u over regelgeving en normalisatie moet weten... maar misschien nog nooit durfde vragen
okt 2014 Smart Coating Application Lab komt naar u toe tijdens roadshows!
13 & 14 nov 2014 Sirris medeorganisator van Flanders' FOOD Technology Days
17-20 Nov 2014 Save the date: Nanotech entrepreneurs trip to Poland
Ontdek machinenauwkeurigheid in de praktijk! - 15 okt 2014
Precisie wordt steeds belangrijker in de maakindustrie, maar wat betekent dit concreet? Samen met fabrikant Etalon organiseert Sirris een workshop rond machinenauwkeurigheid. Voorgesteld wordt onder meer apparatuur om de volumetrische nauwkeurigheid van een freesmachine te bepalen. Het event omvat zowel een theoretisch gedeelte, als een demo en toelichting bij de dienstverlening.
Meer lezen ...
Masterclass 'Design for Additive Manufacturing' - 30 sep, 1 en 23 okt 2014
Additive manufacturing (AM) heeft zijn ingang in de industrie gevonden, voor de bouw van prototypes, maar ook steeds meer voor toepassingen in functionele onderdelen. Overschakelen op AM doe je niet zomaar. Een succesvolle toepassing start bij een ontwerp gemaakt voor de techniek. Tijdens deze masterclass verwerft u kennis en inzicht om onderdelen te ontwerpen specifiek voor AM, zodat ook u alle aan AM gerelateerde voordelen ten volle kunt benutten. (voertaal = Engels)
Meer lezen ...
Workshop rond lasserkwalificatie volgens ASME IX - 23 sep 2014
Meer weten over de ASME-ontwerpcode in de praktijk? Het Vervolmakingscentrum voor Lassers (VCL) en Sirris via de normenantenne ‘Process Equipment’ organiseren een workshop over de ASME-code, deel IX (Welding, Brazing and Fusing Qualifications), meer specifiek rond 'lasserkwalificaties – WPQ'.
Meer lezen ...
Seminar en networking: Nieuwe industriële uitdagingen in oppervlaktebehandeling - 30 sep & 1 okt 2014
Oppervlaktebehandeling wordt een almaar ingewikkelder zaak. De recente regelgeving, de noodzaak om de milieulast te beperken en de nieuwe behandelingswijzen om de verschillende onderdelen nieuwe of sterkere functies te verschaffen... het zijn stuk voor stuk enorme uitdagingen. Bovendien moeten de onderdelen als gevolg van de nieuwe productieprocessen heel specifieke oppervlaktebehandelingen ondergaan. (voertaal = Engels)
Meer lezen ...

Top

Nieuws
Smart Coating Application Lab on the road - ‘Things go better with a coating’
Materialen, procesonderdelen of eindproducten krijgen steeds vaker een extra functionaliteit ingebouwd om ze op te waarderen. Wat zijn de mogelijkheden? Welke functionaliteiten kunnen worden gerealiseerd? En hoe kan een oppervlaktebehandeling uw winstmarge vergroten? In een reeks roadshows en bedrijfsgetuigenissen laat het Smart Coating Application Lab u kennis maken met oppervlaktebehandelingen en coatings. Op 16 oktober 2014 vindt de aftrap plaats.
Meer lezen ...
Ontdek de productie van de toekomst op Open Bedrijvendag!
Nieuwsgierig naar de fabriek van de toekomst? Zin om het meest verscheiden machinepark voor 3D-printing in Europa te bezoeken? Kom tijdens Open Bedrijvendag op 5 oktober naar onze vestigingen in Diepenbeek en Seraing!
Meer lezen ...
Sirris werkt mee aan innovatief reparatiesysteem voor afvoerbuizen en waterleidingen
EZ-LINE, een Europees onderzoeksproject voor kmo's, komt tegemoet aan de problematische situatie van de verouderde Europese buizen- en leidingennetwerken met een innovatief reparatiesysteem. Sirris hielp mee aan de ontwikkeling van een modulaire kop om kunststof bekledingen te vervormen naar de vorm van de te herstellen buizen.
Meer lezen ...
Sirris biedt u hulp bij innovatie op KMO Kennisbeurs
De KMO Kennisbeurs brengt ook dit jaar weer alle belangrijke Vlaamse kenniscentra samen. Ook Sirris zal op deze derde editie aanwezig zijn. Afspraak deze keer op 8 oktober in Antwerp Expo. Bent u op zoek naar hulp of advies bij een technologische uitdaging of innovatie? Hier komt u snel te weten wie u verder kan helpen.
Meer lezen ...
Derde Cross Border Event rond advanced materials stimuleert samenwerking met de buren
De ontwikkeling en productie van innovatieve geavanceerde materialen is goed vertegenwoordigd en economisch belangrijk in Noord-West-Europa. TTC (Top-Technology-Cluster) wil deze evolutie stimuleren en organiseert op 30 september haar derde Cross Border Event, waarop bedrijven en instituten uit België, Nederland en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen nieuwe partners kunnen vinden in industrie en R&D. (voertaal = Engels)
Meer lezen ...
Sirris ICT-experts sprekers op slotevent TIII
Op 18 september vind het slotevent van het project TIII - Tastbare, Intuïtieve, Interactieve Interfaces – plaats, waarop de resultaten zullen worden voorgesteld. Ook is een demonstratie van interactieve prototypes voorzien en enkele voordrachten van toonaangevende sprekers.
Meer lezen ...
Hoe kunnen innovaties het innovatievermogen van onze maakindustrie versterken?
Het jaarlijkse congres van CECE (Committee for European Construction Equipment), waarvan Agoria medeorganisator is, vindt op 16 en 17 oktober plaats in Antwerpen. Het centrale thema dit jaar is 'Hoe mijn bedrijf in een snel veranderende omgeving wendbaarder maken'. Een van de breakout-sessies, waaraan Sirris meewerkt, draait rond innovaties die het concurrentievermogen van onze maakindustrie kunnen versterken.
Meer lezen ...
KU Leuven zoekt uitdagingen uit de industrie voor ontwerpopdrachten
Voor haar studenten 3de bachelor Werktuigkunde is KU Leuven op zoek naar ingenieursproblemen met voldoende mogelijkheid tot creatief mechanisch ontwerp. Via deze vorm van samenwerking komen de studenten in contact met een industriële omgeving en krijgen ze de mogelijkheid hun theoretische kennis in de praktijk om te zetten. Omgekeerd kunnen de ideeën en voorstellen van de studenten bijdragen tot oplossingen voor de bedrijven die meewerken.
Meer lezen ...

Top

Business Cases
Houtbuigerij G. Desmet verkort doorlooptijd van orderverwerking
Houtbuigerij G. Desmet kampte met lange doorlooptijden en hoge tussenvoorraden voor de productie van gebogen houtonderdelen door de kleinere series, de relatieve onvoorspelbaarheid van de houtkwaliteit en de gevarieerde ordermix. Door toepassing van QRM gebaseerde maatregelen in zijn kantoorprocessen slaagde het bedrijf erin orders veel sneller af te werken en zo de doorlooptijd van de orderverwerking te doen dalen met ca. 80 procent.
Meer lezen ...

Top

Technology Offer (TO) / Technology Request (TR)

Top

Partner News
 

Top

Techniline - a network of ideas
Handprothese geeft gevoel tot in de vingertoppen
Een nieuw soort bionische hand stelt de gebruiker niet alleen in staat voorwerpen nauwkeurig te grijpen, maar geeft ook zintuiglijke feedback. Ingeplante elektroden laten de gebruiker toe via hun hersenen volledige controle over de hand te krijgen en deze te voelen. Mogelijk een doorbraak naar een nieuwe generatie voelbare, behendige prothesen die ontbrekende lichaamsdelen beter imiteren.
Meer lezen ...
 

Top

Uitschrijven
Redactie: Sirris,InterAction.redaction@sirris.be